De Friesche Ambachtelijke Slager organisatie

Bedrijfsbezoeken


Bedrijfsbezoek Slagerij Hiemstra te Sexbierum

Op maandag 11 maart jl. bezochten de Friesche Ambachtelijke Slagers het bedrijf van Sipke Hiemstra te Sexbierum. De avond begon rond 20.00 uur waarbij we eerst een rondleiding kregen door het bedrijf. Een slagerij met traditionele winkelinrichting, waar de consument naast vlees en vleeswaren ook voor de nodige non-food nog terecht kan. Dit alles in de vernieuwde kleur en stijl van De Friesche Ambachtelijke Slagers.

In de netjes verzorgde productieruimte slacht Hiemstra nog altijd zelf zowel rundvlees als lamsvlees deze dieren betrekt hij uit de regio en daar komen de mensen voor naar Sexbierum. Varkensvlees wordt er verkocht van het Friberne varken wat ook wordt verwerkt in de worst en vleeswaren, die zelf worden geproduceerd. Een schotel met eigen gemaakte producten stond dan ook al klaar om geproefd te worden.

Na de rondleiding was het tijd voor koffie en werden er aan tafel nog de nodige lopende zaken besproken. Slagers Theo Smit en Yde de Boer presenteerden de ‘Koninklijke feesttas vol voordeel’.
Voor iedere slager was ook het bijbehorende promotiepakket gereed, om mee te nemen waarna om +/- 22.00 uur werd afgesloten. En een ieder weer huiswaarts keerde.

Bedrijfsbezoek Slagerij Weidenaar te Dokkum

Maandag 11 april kwamen de Friesche Ambachtelijke Slagers bijeen in Dokkum bij Slagerij Weidenaar. Het eerste gedeelte was een meer informeel ontvangst met bezichtiging van de winkel.

Er was gelegenheid om met de collega slagers en medewerkers van gedachten te wisselen over de producten, de presentatie in de toonbank, de aankleding en presentatie van de winkel. Maar ook kritische aanvullingen te geven of vragen te stellen over waarom zus en waarom zo, dingen werden ingevuld. Tips en adviezen over hoe je succesvol kunt zijn met je bedrijf/winkel en hoe ze dat bij slagerij Weidenaar proberen te realiseren. Er zijn op deze avonden altijd weer leermomenten. Tips, handigheden en adviezen worden gedeeld als collega‘s onder elkaar. Maar ook de dagelijkse gang van zaken en actuele onderwerpen als hyves, twitter, toekomst plannen (verbouwen, investeren in mens,machine of locatie) inzicht in de actuele verandering van prijzen van diverse vleessoorten, wat moet ik berekenen voor mijn producten. Bovenal zijn deze avonden ook nog eens gezellig en leer je je collega‘s ook meer persoonlijk kennen in wat ze naast hun bedrijf nog meer bezighoud.

Na een bezoek aan de winkel, werd de groep verzocht mee te gaan naar een bedrijfsgebouw op het industrieterrein alwaar het vervolg van de avond werd in gevuld met het thema: BARBECUE.
In samenwerking met de firma‘s:
WEIDELCO, HAARSMA VLEESWAREN EN EPOS KRUIDEN EN SPECERIJEN.
Enkele collega‘s hadden barbecueschotels en saladeschotels mee gebracht die met elkaar besproken werden over samenstelling, prijsniveau, mogelijkheden over variatie, aandachtspunten bij het samenstellen of opmaken van schalen - barbecueschotels.
Doeke Nicolai van de firma Haarsma had enkele varianten op het gebied van spiezen voor de barbecue meegenomen en gaf daar de nodige tekst en uitleg over. Ook waren er nog twee samengestelde salades meegebracht die goed passen in het barbecueassortiment. Hierna was de firma Epos met creatief voor de barbecue, spiezen, worstjes, reepjesgerecht die op eenvoudige wijze als variatie in het barbecue-assortiment zelf te maken zijn. Ook werd er nog wat verteld en uitgelegd over SUPERSPIEZEN plan aangevuld met smakelijke sauzen.

Een geslaagd en leerzaam bezoek.