De Friesche Ambachtelijke Slager organisatie

Bekroningen NSM-vakbeurs 2014


Friesche Ambachtelijke Slagers scoren in Zwolle op de NSM-Vakbeurs

Op de NSM- vakwedstrijd van maandag 10 november 2014 hebben de Friesche Ambachtelijke Slagers goede resultaten behaald voor de ambachtelijke producten die ze maken. Vele producten werden met goud of zelfs goud* (goud met ster); goud* is de maximale bekroning met 100 punten.

Klaas-Theo Smit uit Ternaard
Werd zelfs gekroond tot winnaar in de categorie rauwe vleeswaren met zijn Runderrookvlees goud*. Zijn runderrollade rosé gebraden en slagers ossenstaartsoep goud* en Bourgondische grillworst goud.

Slager van Poele uit Veenwouden
Behaalde 4x goud* voor: friberne droge worst ongerookt, gerookte peperworst, friberne bacon gerookt en gildehoen kipgrillworst met kaas. Goud was er voor gelderse rookworst fijn, runderrookworst, boerenleverworst, fijne leverworst one-grain, runder droge worst, friberne gebraden varkensrollade, gerookt buikspek en hamplaat, runderrookvlees met jeneverbes en friberne varkens grillworst met kaas.

Slager de Roos uit Gorredijk
Behaalde goud* voor zijn hausmacher leverworst en goud voor zijn Rikke Skinke.

Slager de Jager uit Oppenhuizen
Behaalde goud* voor zijn ongerookte snijworst en boerenmetworst en goud voor zachte friese droge worst, gebraden gehakt en gegrild zeeuwsspek.

Slager Wierda uit Heeg
Behaalde goud* voor zijn gegrilde spare ribs en boerengrillworst met lever. Goud werd behaald met friese droge worst, fryske droege woarst met 50% rundvlees, ielaekjes met Weduwe Joustra Beerenburg en peperblok cervelaatworst.

Slager Bakker uit Leeuwarden
Behaalde goud* voor zijn boerenleverworst, Leeuwarder zilte zeeworst (vis), Leeuwarder stoof en de hutspot. Zijn herfstrollade en Friesche hooiham behaalden de bekroning goud.

Slager de Boer uit Bolsward
Kreeg gouden beoordelingen voor zijn licht gerookte wijnham, zijn grillworst en turfgerookte droge worst.

Slager Biesma uit Opeinde
Behaalde goud* bekroningen voor zijn Beerenburg droge worst, droge worst eikenhout gerookt, milano en voor de ham-prei taart. Goud werd er behaald met gebr. komijn gehakt en Oosterse prei rollade.

Slager Blom uit Workum
Kreeg goud* voor zijn leverworst in runderdarm en goud voor zijn fijne rookworst, gekookte worst in runderdarm en voor de bacon/hampunt.

Slager de Boer Koudum en zijn worstmaker Hendrik Schurer
Kregen gouden bekroningen voor hun gekookte achterham, snijworst, friese droge worst en gebraden gehakt en goud* voor de snijdbare hausmacher.