De Friesche Ambachtelijke Slager organisatie

Gevulde varkensrolletjes


Bereidingstijd ca. 45 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 4 takjes peterselie (fijngehakt)
  • 4 lenteuitjes
  • 4 varkensschnitzels
  • 1 blik tomaat (gepeld)
  • 2 eetlepels olie
Bereiding

Snijd de ham fijn. Meng in een kom de rauwe ham, knoflook, peterselie en peper door elkaar. Smeer dit op de schnitzels.
Maak de lente-uitjes schoon, snijd deze in de lengte door en snijd ze vervolgens in stukjes, die zo breed zijn als de schnitzel. Leg de lente-uitjes op de schnitzels.
Rol dan de schnitzels voorzichtig op en bind de vleesrolletjes met dun garen vast. Dep de buitenzijde van het vlees droog met keukenpapier. Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de opgerolde schnitzels al schuivend over de bodem van de pan in ± 15 minuten rondom bruin.
Voeg de tomaten (met vocht) aan het vlees toe en laat dit 5 minuten zachtjes koken.
Verdeel de saus over 4 borden en leg de vleesrolletjes hierop.

Tip

Lekker met ratatouille (van gebakken ui, aubergine, courgette, paprika en tomaat).