De Friesche Ambachtelijke Slager organisatie

Nieuwsagenda




Friesche ambachtelijke Slagerij Smit in Ternaard is 
Kampioen van Friesland 2017

Op maandag 2 oktober zijn tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie in Zwolle, de slagers vakwedstrijden gehouden. Klaas Theo Smit heeft in deze wedstrijd een bijzondere prestatie neergezet, met producten uit zijn eigen ambachtelijke worstmakerij is hij kampioen geworden van Friesland!


Nieuwsflits van de Friesche ambachtelijke Slagers

Op donderdag 10 maart vond de officiële opening plaats van het Hollandse lamsvleesseizoen. Dit is gebeurd in de Schaapskooi van vee- en vleeshandel Van Veen te Zuilichem.

Het voorjaar breekt weer aan, en inspireert ook de Friesche Ambachtelijke Slagers weer tot verrassende nieuwe specialiteiten uit de eigen streek. Zo ook (h)eerlijk lamsvlees van eigen bodem.

Lamsvlees een (h)eerlijk mals, en boterzacht stuk kwaliteitsvlees dat smelt op de tong. Een zuiver product waarmee de slager u blijft verrassen.

De lamsbout, kotelet of rollade zijn traditionele producten, maar laat uw creativiteit eens de vrijheid en probeer eens een stoverij of ovenschotel met lamsvlees. Maar ook met een mooie lamsrack of zadelstuk van de grill zorgt voor een geslaagd diner.

De Friesche Ambachtelijke Slager voor tips, adviezen en recepten voor als u meer informatie wenst over lamsvlees. In de rubriek vestigingen kunt u de slager vinden bij u in de regio.


April 2015

HEEG: Bij slagerij Wierda is op  donderdag 16 april (Dag van de slager) open huis.
Er zijn dan : Kleurwedstrijd voor de kinderen, demo uitsnijden half varken Friberne
+ proeverij Pulled Pork en barbecue verrassing. U bent van harte uitgenodigd.

KOUDUM: Bij slagerij M. de Boer is op donderdag 16 april
(Dag van de slager) open huis.  Groep 7 en 8 van de basisschool komen langs en gaan daar o.a.  slavinkjes maken.

Gorredijk: Bij slagerij de Roos is vanaf deze maand weer volop vers hollandse (zuig-) lamsvlees verkrijgbaar.