De Friesche Ambachtelijke Slager organisatie

Winter taferelen


Heerlijk winterweer, sneeuw, ijs, schaatsen en buiten Anton Pieck-achtige taferelen.
Het winterseizoen is de tijd van goed gevulde maaltijden als stamppot en stoofschotels. Maar ook gevulde maaltijdsoepen als erwtensoep of bruine bonensoep. Ook gerechten met peulvruchten worden smaakvol met specialiteiten van uw Friese slager.
Bij uw Friesche Ambachtelijke Slager begint de basis voor deze heerlijke winterkost.

Voor recepten en maaltijd ideeen zijn de Friese Slagers u graag van dienst. Kijk ook op voor meer menu- en receptsuggesties verder op deze site.


Een (h)eerlijk stukje rundvlees
Sukadelapjes of braadlappen als basis voor boeuff bourguignon, een stuk klapstuk voor een smakelijke hutspot.

Smaakvol varkensvlees
Bevleesde krabbetjes, schouderkarbonade of hamschijven voor een heerlijke erwtensoep.

Uit eigen worstmakerij
Eigen gemaakte rookworst (een specialiteit bij onze Friese Slagers).

Uit eigen rokerij
Gekookte metworst of paardeworst. Gerookt droog spek, spekreepjes of spekblokjes
heerlijk om uit te bakken bij stamppot, gerechten met peulvruchten (grauwe erwten, bruine bonen,
kapucijners).
Gerookte casselerrib, gebraden spare ribs, schweinegebraad heerlijk bij stamppot zuurkool of ovenschotel.
Gegrilde spekvariƫteiten, katenspek, ontbijtspek voor op roggebrood lekker bij de erwtensoep. Ook
ouderwetse specials als kaantjes, zure zult / hoofdkaas, of bakbloedworst is bij de meeste slagers
verkrijgbaar.


Voor een stukje advies of menusuggestie staan wij graag voor u klaar.