De Friesche Ambachtelijke Slager organisatie

Kalfsmedaillons


Bereidingstijd ca. 20 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten
  • 4 kalfsmedaillons (à 100 gram)
  • 1 mozzarellakaasje
  • 4 blaadjes basilicum
  • 20 gram boter (of margarine)
  • 1 eetlepel pesto (groene)
  • Snufje zout
  • Snufje peper
Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Snijd de mozzarella in plakjes. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes.
Dep het vlees droog.
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de kalfsmedaillons aan beide kanten bruin. Bak het vlees in ongeveer 5 minuten om en om op een halfhoog vuur rosé.
Neem het vlees uit de pan, bestrooi ze met versgemalen peper en zout en verdeel de mozzarella erover.
Verdeel de pesto over de mozzarella en gratineer de kalfsmedaillons 1-2 minuten onder de hete grill.
Haal ze onder de grill vandaan, strooi de basilicum erover en serveer de kalfsmedaillons direct.

Tip

Lekker met pasta en een tomatensalade.



Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.