De Friesche Ambachtelijke Slager organisatie

Slanke kip


Goed voor de lijn: Kip!

Ingrediënten

Bereidingstijd ca. 20 minuten
Voor 2 personen

  • 400 gram voorgekruide of gemarineerde kipfilets in reepjes
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • 250 gram broccoli roosjes
  • 1 grote gele paprika in stukjes
  • 8 worteltjes in stukjes
  • 4 eetlepels chilisaus (rode saus uit fles in supermarkt)
  • Peper uit de molen
Bereiding

Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast. Verwarm de olie in de wok en voeg de kip toe.
Roerbak gedurende 10 minuten. Voeg dan de groenten en de Chilisaus toe.
Laat ca. 10 minuten pruttelen met een deksel erop. Maak op smaak met peper.

Tips

Lekker met gekookte rijst en een gemengde salade.

Koel bewaard - goed gegaard
Geef bacteriën geen kans!
Altijd koud bewaren (minder dan 40 C).
Vermijd contact tussen rauw en bereid voedsel via handen, snijplanken, messen, etc.
Door en door verhitten.

Een mals en mager product met vele variatie mogelijkheden, dat is kip. Kipfilet is uit het rijtje kipproducten het magerste en levert per 100 gram slechts 110 kcal. Ter vergelijking: 100 g cashewnoten leveren al
623 kcal. Bij kipfilets zijn het voorts 23,3 gram eiwitten, 1,8 gram vet, 0 gram koolhydraten en mineralen en vitamines (cijfers uit Nevo tabel 2006). Kipdelen met vel leveren meer energie in de vorm van kcal: 218 per 100 gram en dat is vooral te danken aan het vel dat 16 gram vet levert. Voor degenen die aan de lijn willen doen is dan het verwijderen van vel aan te raden of gebruik te maken van kipfilets. De laatste zijn tegenwoordig in handige voorgesneden reepjes of blokjes te koop en ook doorgaans voor gekruid of gemarineerd.


Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.